Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

2 Φεβρουαρίου 2013

6 σούπερ αγχολυτικές τροφές

Στην αντιμετώπιση του στρες σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ανακαλύψτε λοιπόν ποιες τροφές σας βοηθούν να το καταπολεμήσετε, εντάξτε τις στο διαιτολόγιό σας και χαλαρώστε... τρώγοντας

Τυρί

Το τυρί και τα γαλακτοκομικά, επειδή περιέχουν ασβέστιο θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τους στρες. Σύμφωνα με έρευνες...
το ασβέστιο διαθέτει «ηρεμιστικές» ιδιότητες και για αυτό όταν μας λείπει, δυσκολευόμαστε να χαλαρώσουμε.

Πράσινα λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και η ρόκα περιέχουν τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μας σε περιόδους στρες. Πολλά από αυτά τα λαχανικά περιέχουν επίσης κάλιο, το οποίο είναι απαραίτητο για το νευρικό μας σύστημα και μπορεί να μας ηρεμήσει.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια και οι πιπεριές είναι τρόφιμα πολύ πλούσια σε βιταμίνη C. Γιατί όμως χρειαζόμαστε τη βιταμίνη C σε περιόδους έντονου άγχους; Όταν έχουμε άγχος, το σώμα μας παράγει περισσότερες ελεύθερες ρίζες από ό, τι συνήθως, ενώ η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση τους προστατεύοντας τον οργανισμό μας από τις σωρευτικές επιπτώσεις του στρες.

Καστανό ρύζι

Όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι, η βρώμη και το καστανό ρύζι περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι χρήσιμες για το νευρικό μας σύστημα. Επίσης συμβάλλουν στην παραγωγή σεροτονίνης προσφέροντάς μας «καλούς» υδατάνθρακες που δεν αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (οι υδατάνθρακες βοηθούν τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη). Μας παρέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα που συχνά προκαλεί το στρες.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή Βιταμινών Β2 και Ε. Όπως η βιταμίνη C, και η βιταμίνη Ε, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που συνδέονται με το άγχος.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη. Το συγκεκριμένο αμινοξύ βρίσκεται ακόμη στα αυγά, ψάρια, το σουσάμι, τη γαλοπούλα και τον τόνο.


Μάνος Σιγανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.