Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

17 Απριλίου 2013

Προσοχή στις αλλεργίες της άνοιξης

Για την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, η άνοιξη δεν έχει ακόμη φτάσει. Ο μακρύς χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη, κάτι που σημαίνει ότι η άνοιξη θα εμφανιστεί απότομα, φέρνοντας μαζί της και πιο έντονα αλλεργικά συμπτώματα. Η γρήγορη αύξηση της γύρης στον αέρα θα είναι το βασικό αποτέλεσμα της ξαφνικής έλευσης της άνοιξης.


Αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση των αλλεργιών και των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αλλεργικοί ασθενείς. Οι γιατροί προτείνουν την προληπτική χρήση φαρμάκων που θα προετοιμάσουν το έδαφος για τη σωστή διαχείριση των συμπτωμάτων, όταν εμφανιστούν
«Σας συμβουλεύω να μην ανοίγετε τα βράδια τα παράθυρα.

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, κάντε μπάνιο και λούστε τα μαλλιά σας, αν σας έχουν μείνει λίγα. Επίσης αλλάξτε ρούχα, ώστε να απομακρύνετε τη γύρη από πάνω σας και δημιουργήστε μια καθαρή από γύρη περιοχή μέσα στο σπίτι σας, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας» συμβουλεύει ο παιδίατρος, ειδικός σε θέματα αλλεργιών, Έκαρντ Χάμελμαν.

Οι αλλεργικές παθήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες στον δυτικό κόσμο. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, αντίθετα, οι αλλεργίες έχουν διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι επιστήμονες αναρωτιούνται γιατί.

«Υπάρχει η περίφημη υπόθεση υγιεινής, σύμφωνα με την οποία ένα ανοσοποιητικό σύστημα που δεν εκπαιδεύεται επαρκώς, στη μικρή ηλικία, ή ακόμη και πριν τη γέννηση του παιδιού, στην κοιλιά της μητέρας του τότε υπάρχει η περίπτωση ακόμη και ακίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον ή στις τροφές, να είναι επικίνδυνες γι’ αυτό και να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση του οργανισμού», υποστηρίζει ο Έκαρντ Χάμελμαν.

Τα άτομα που ζουν σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα δεν εκτίθενται σε παθογόνους παράγοντες, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να μην εξοικειώνεται με αυτούς και να προκύπτουν αλλεργίες.

Η χρήση μάλιστα αντιβακτηριακών καθαριστικών τα τελευταία χρόνια έχουν συνδεθεί με υψηλότερες εμφανίσεις άσθματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.