Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

2 Απριλίου 2013

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο πρωινό μας;

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο πρωινό μας;
Αν είστε από εκείνους που ακολουθούν τον σωστό διατροφικό κανόνα, που λέει, ότι «το πιο σημαντικό γεύμα είναι το πρωινό», βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Αν πάλι, το αγνοείτε, επειδή δεν προλαβαίνετε ή δεν μπορείτε να φάτε κάτι το πρωί, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι τα 5 βασικά λάθη στην επιλογή ενός σωστού πρωινού, σύμφωνα με τη Huffington Post.


Καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη;
Πολλοί επιλέγουν για πρωινό ένα μπολ δημητριακών με γάλα. Φαίνεται σαν μια καλή επιλογή και όντως είναι, καθώς ένα φλιτζάνι γάλα παρέχει οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης.
Όμως για ένα δυνατό ξεκίνημα της ημέρας, χρειάζεστε περισσότερη πρωτεΐνη. Ο λόγος είναι, ότι η πρωτεΐνη χωνεύεται πιο αργά από ό, τι οι υδατάνθρακες, έτσι χωρίς επαρκή «αποθέματα», σύντομα θα αισθανθείτε πεινασμένοι.
Αν δεν θέλετε να πιείτε το γάλα, που περισσεύει από το μπολ με τα δημητριακά, προσθέστε ένα σφιχτό αυγό στο γεύμα σας για επιπλέον πρωτεΐνη. Μπορείτε επίσης να καταναλώσετε πρωτεΐνη τρώγοντας 100% ολικής αλέσεως ψωμί με λίγο φιστικοβούτυρο. Τα βούτυρα που περιέχουν ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια και αμύγδαλα, αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα, αποτελούν μία πολύ καλή πρωτεϊνούχα επιλογή.

Καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες;
Όσο περισσότερη ζάχαρη έχουν τα δημητριακά σας, τόσο πιο γρήγορα θα χωνέψετε, άρα τόσο πιο σύντομα θα αισθανθείτε ξανά πείνα. Αντίθετα, αν το πρωινό σας είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, θα σας «κρατήσει» περισσότερη ώρα.
Για να πάρετε επαρκή ποσότητα φυτικών ινών, καλό θα ήταν να ακολουθείτε τον εξής κανόνα: πρέπει να υπάρχουν πάντοτε τουλάχιστον πέντε γραμμάρια φυτικών ινών στο γεύμα σας, οι οποίες θα υπερέχουν της ζάχαρης. Για επιπλέον φυτικές ίνες, μάλιστα, μπορείτε να προσθέσετε σπόρους λιναριού, τους οποίους όμως θα έχετε αλέσει αρκετά καλά, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός σας να απορροφήσει τα θρεπτικά τους οφέλη.

Καταναλώνετε αρκετά λιπαρά;
Ένα γεύμα χωρίς λιπαρά μπορεί να σας κάνει να πεινάσετε πάλι μέσα σε διάστημα μόλις μίας ώρας. Για παράδειγμα ένα υγιεινό αλλά άπαχο γιαούρτι με δημητριακά και φρούτα είναι μεν θρεπτικό, αλλά δεν περιέχει καθόλου λιπαρά.
Αντίθετα, αν αντικαταστήσετε το άπαχο γιαούρτι με ένα άλλο, το οποίο θα περιέχει έστω και 2% λιπαρά ή προσθέσετε μερικά καρύδια, θα έχετε ένα πλήρες πρωινό γεύμα. Ωστόσο, προσοχή στις «καταχρήσεις» των λιπαρών, γιατί ένα γιαούρτι με πολλά λιπαρά, μπορεί να είναι χορταστικό αλλά δεν είναι πάντα ωφέλιμο.

Καταναλώνετε αρκετό φαγητό;
Αν και ένα φρούτο είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, δεν μπορεί να αποτελεί ένα πλήρες πρωινό. Με απλά λόγια, ένα φρούτο δεν είναι ικανό να σας προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεστε το πρωί. Προσθέστε στο πρωινό σας ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μερικούς ξηρούς καρπούς για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.

Αργοπορημένο… πρωινό;
Οι ειδικοί επιμένουν, ότι το πρωινό πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον μέσα σε μία ώρα, από τη στιγμή που έχετε ξυπνήσει. Ο λόγος είναι, ότι όσο περισσότερο ένα άτομο περιμένει να φάει το πρωινό, τόσο πιο πεινασμένος είναι, καθιστώντας την απόλαυση πιο…εύκολη.
Θυμηθείτε: Ένας από τους κύριους σκοπούς ενός πρωινού είναι να σας παρέχει με ενέργεια αρκετές ώρες, μετά το τελευταίο σας γεύμα. Όταν όμως το πρωινό μεταφέρεται μέσα στην ημέρα και σχεδόν...συμπίπτει με το μεσημεριανό, τότε η «δουλειά» του δυσκολεύει και δεν είναι το ευεργετικό γεύμα, που οφείλει να είναι.
clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.