Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email thanasis.zois@gmail.com

30 Ιουνίου 2013

Πως να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τη θάλασσα

Το αλάτι, ο ήλιος και η θάλασσα μπορεί να ταλαιπωρήσουν και να αφυδατώσουν το δέρμα σας. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες... επανορθωτικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε μετά το μπάνιο σας.


Κάνετε ντους αμέσως μετά το κολύμπι, είτε κάνατε μπάνιο στη θάλασσα είτε στην πισίνα. Το αλάτι και το χλώριο αφυδατώνουν το δέρμα.

Μην αμελείτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά από κάθε έκθεσή σας στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για να καθαρίσετε το αντηλιακό σας, και στη συνέχεια βάλτε μια ενυδατική κρέμα.

Απλώσατε ένα παχύ στρώμα αντηλιακού, κολυμπήσατε και έπειτα καθίσατε στην πετσέτα σας που είχε γεμίσει άμμο;  Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το σώμα σας από όλα όσα έχουν ‘'κολλήσει'' πάνω του. Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο σαπούνι χωρίς άρωμα ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο.

Πίνετε άφθονο νερό μόλις γυρίσετε σπίτι από την παραλία. Ιδιαίτερα αν έχετε καεί από τον ήλιο πρέπει να καταναλώνετε αρκετά υγρά, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφυδάτωσης.
Χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν after sun, το όποιο θα ανακουφίσει και θα επιδιορθώσει το ταλαιπωρημένο δέρμα σας.

Μην ξεχνάτε ότι μετά από την έκθεση σας στον ήλιο,  φροντίδα  χρειάζονται και τα χείλη σας που είναι ευαίσθητα στον ήλιο. Βάλτε κάποιο lip balm ή λίγη βαζελίνη και αφήστε τα να ενυδατωθούν.

Ακόμη θυμηθείτε
  • Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό.
  • Αποφύγετε να κάθεστε ώρες στον ήλιο, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.